torsdag 5 november 2009

Dr. Kofta

Var på vårdcentralen med sonen för hans födelsemärken i ansiktet.
Jag berättade att jag är inte orolig för att dom är farliga men snart blir det dax för honom att börja raka sig och då kommer dessa skäras upp gång på gång.
Efter denna inledning följde denna konversation:

Läkaren: - Dom är inte farliga.
Jag: - Nej det tror inte jag heller, så det är inget som ororar mig.
Läkaren: - Vilken metod hade du tänkt dig ?
Jag: -Jag har inte tänkt på det.Det vet du nog bättre än jag . Själv har jag "hyvlat" bort en som blev bra men jag kan ju inte avgöra om det är det bästa på dessa märken.
Läkaren: -Hmmmm..jag funderar på att om man ska vänta med att göra detta när han är vuxen och vuxit färdigt.
Jag: - Jaha, jag trodde att det vore bättre att göra det nu innan han börjat skära sönder dom och det kanske läker bättre nu när han är ung.
Läkaren: - Jaaa, så kan man ju tänka . Låter klokt......Men jag vågar inte göra sånt i ansiktet så jag får nog skicka en remiss. Vart tror du att jag ska skicka den? Hud eller plastikkirurgi?
Jag: Det har jag faktiskt ingen aning om....

Och så fortsatte det.
Det verkar inte så krävande att vara läkare så om någon från socialstyrelsen läser detta kan ni väl skicka mig en läkarlegitimation med posten.
Jag tror att jag skulle kunna fixa det där.....

14 kommentarer:

Cockie sa...

snopet att då därifrån och inse att du löst problemet själv.

Pia sa...

Ja, jag har insett att det är lika bra att ha googlat fram sin egna diagnos innan man går dit. Då blir det som på systemet ungefär.. Man plockar ett recept, en diagnos och en remiss (som de bara undertecknar)! ;o)

Henrik sa...

hehe ne de é bara speciellt utvalda;) Åh tackar, vi kommer lägga upp fler inom kort och fler galna bilder ifrån bageriet.

Madlar sa...

Kanonbra ide, du får hög lön utan studielån ;)

Tant Brun sa...

Måste varit en fuskdoktor, verkar ju helt koko..hu vad trött man blir på sånt !
Kram Bibban

Anonym sa...

Det finns ju en lag att patienten (eller hans mamma?) ska få påverka behandlingen. Läkaren hade kanske förläst sig på den lagen.

Grynet

Birgitta sa...

Hej! Roligt att du vill vara med i min tävling. Har kikat runt lite hos dej. Brukar det inte vara patienten som frågar och läkaren som svarar. Det trodde jag.
Ha en skön fredag.
Kram Birgitta

Potatishäxan sa...

Fantastiskt, gång på gång får man höra eller uppleva detta. Som Pia skriver, man bör helst ha ett förslag på en diagnos, och helst en medicin också. =)

Gafflan sa...

När börjar du din nya anställning som läkare? ;)

Zäta sa...

Nu har jag läst några av dina inlägg och du är ju helcool, så kul!

diana sa...

Hoppas allt är väl med er! Nu har jag en tävling i samarbete med Petrified in pink om årets bästa mammablogg. Var gärna med och tävla! =) VInsten är 500 kr i deras webbshop! Någon har redan nominerat dig, vill du att fler ska göra det så uppmana gärna dina läsare! Läs mer om tävlingen på min blogg! Lycka till! ♥ Kram/ Diana

Annica sa...

Dr. Kofta och hans kollega Dr. Dängrot har jag också träffat. Ytterst skickliga. Förtroendeingivande.

Daniel sa...

Vilka skräckhistorier det kommer från sverige hela tiden angående sjukvården? Hur e det där i grannlandet egentligen?? Jisses.

Anonym sa...

Ja, troligen sa det ar